سومین نشست هم اندیشی هیات مدیره و اعضای دعوت شده انجمن شرکت های مشاورسرمایه گذاری و نظارت طرحها به میزبانی گروه توسعه اقتصادی بصیر روز یکشنبه 19 بهمن برگزار شد .
درآغاز آقای مهندس نیکخو نایب رئیس انجمن ، آشنائی اعضای انجمن بایکدیگر و منظورهم افزایی ، آشنائی با اهداف و برنامه های انجمن ، همفکری درباره مسائل صنفی و ارائه پیشنهاد برای رفع آنها را از اهداف برگزاری نشست های هم اندیشی انجمن دانست .
وی با اشاره به تصویب اساسنامه انجمن تیپ اتاق ایران گفت انجمن شرکتهای مشاورسرمایه گذاری و نظارت طرحها از بین بیش از 250 تشکل عضو اتاق با رتبه b در بین 25 انجمن مهم قراردارد و از پشتیبانی مالی ، سازمانی ، خدماتی ، حقوقی و آموزشی اتاق برخورداراست و این خدمات بصورت مستقیم و غیر مستقیم در اختیار اعضای محترم انجمن قراردارد .
درادامه طبق برنامه ، اعضای دعوت شده که در نشست حضوریافته بودند شرکت متبوع خود و مسائلی را که با آن روبرو هستند بیان کردند .
خانم ابراهیمی نماینده شرکت آریا تجارت اسپروز گفت ، این شرکت درزمینه تهیه طرحهای امکان سنجی ، فاینانس و دیگر حوزه های اقتصادی فعالیت می کند و دو سال از عضویت آن در انجمن می گذرد و این فرصت را برای آشنائی با اعضا انجمن و استفاده از تجربیات آنها مغتنم می دانیم .
آقای مهندس خدابنده لو مدیرعامل شرکت مکانیک سنگ سرانزا گفت گروه مکانیک سنگ کارهای آزمایش ، اکتشاف ، استخراج و مشاوره سرمایه گذاری در معادن روباز و زیرزمینی انجام و ارائه می دهد و آزمایشگاه فرآوری وابسته به شرکت جزو چهار آزمایشگاه تخصصی معدن است . وی افزود اکتشاف معادن فلزی مس در استان سیستان و بلوچستان و استخراج معدن ذغال سنگ از جمله برنامه های دردست اقدام شرکت است .
آقای مهندس اشراقی مدیرعامل شرکت طلایه داران بازارهدف فردا فعالیت اصلی شرکت مشاوره مدیریت درحوزه کسب وکار عنوان کرد وافزود 17 فرایندتخصصی درحوزه منابع انسانی ، استراتژی بازاریابی و فروش برای شرکتها و مطالعات امکان سنجی را انجام می دهیم .این شرکت همچنین در استان البرز دارای واحد تولیدی است .
آقای آقا میری مدیرعامل گروه توسعه اقتصادی بصیر با اشاره به اینکه شرکت بصیر از سال1393 آغاز به کارکرده است گفت ،این گروه 18 شرکت زیر مجموعه درایران و دوشرکت در ترکیه و عمان دارد و در زمینه های بازرگانی سلامت ، مسکن ، انرژی ، it ، سرمایه گذاری املاک ، بازرگانی ، صنایع و معادن و کشاورزی فعالیت می کند و 84 نیروی انسانی دارد .
همچنین یک شرکت آزمایشگاهی ابزاردقیق داریم که با موسسه استاندارد همکاری می کند .
نکات مطرح شده توسط اعضای محترم انجمن که قرارشد در اتاق فکر پیشنهادی بررسی و اجرائی شود :
خانم دکتر منفر مدیر بخش امکان سنجی گروه اقتصادی بصیر :
انجمن چه خدماتی می تواند به اعضا بدهد ؟ تاکنون هیچ خدمتی از انجمن ندیده ایم .
انجمن هرسه ماه یک بار اعضا را گردهم بیاورد و بازار اعضا مورد بحث و بررسی قرار گیرد .
در بخش قراردادها ، ما هم مشکل داشتیم اما کسی رسیدگی نکرد .
پس از سخنان ایشان دبیرانجمن ضمن برشمردن اقدامات صورت گرفته توسط دبیرخانه ، خواستار توجه اعضا به فراخوان ها و برای عضویت درکمیسیونها و جلسات کارشناسی انجمن شد .
آقای آقامیری مدیرعامل گروه توسعه اقتصادی بصیر : در شکل گیری کانون نقش اصلی اما در سایه داشتم . نگاه ما این بود که ایجاد کانون قانونی و مصوب مجلس شود و محورباشد برای همه بانک ها .اما متاسفانه اینگونه نشد .
به اعتقادمن قدرت و برش انجمن های صنفی قوی تراز سازمان های دولتی است و مشکلات اصناف را می توان درجلسات انجمن ها حل کرد .
به اعتقادمن اگر مشکلات کانون قانونی حل و کانون محکم ترشود انجمن می تواند درکنارکانون قرارگیرد .
مقایسه انجمن و کانون خطاست . هرجااین دونهاد اورلب یا همپوشانی داشته باشند یکی از آنها دارد خطا می کند چون شرح وظایف انها به استنادقانون از یکدیگرجداست .انجمن استنادقانونی دارد و کانون مصوبه هیات وزیران.
انجمن خواسته هائی دارد که می تواند آنها را با مراکز تصمیم گیری و کانون درمیان بگذارد.
هرچند قوانین کانون ضعیف ، ناقص و ابتدائی است امانظرم اینست که کانون باید تقویت شود تا بتواند درچهارچوب وظایفی که به آن داده شده است عمل کند .
من صددرصد موافق وجود انجمن و هم کانون هستم .
آقای مهندس اشراقی مدیرعامل شرکت طلایه داران بازارهدف فردا:
مشکل سرمایه گذاری درکشور در کجاست ؟ آیا همه سرمایه گذاری ها به بانک ها مربوط می شود ؟
وقتی واژه بانکی درنام کانون وجوددارد ، این نهاد فقط به اتفاقات و سازوکارهای مربوط به بانک ها متمرکز می شود اما قرارنیست درکانون کارخاصی برای موضوع سرمایه گذاری بیفتد !
انجمن قوی تر از کانون می تواند عمل کند .
مشاورسرمایه گذاری مسئولیت مستقیم اخلاقی و تخصصی درباره هرطرحی دارد. طرح های زیادی وجوددارد که به علت انجام نشدن وظایف توسط مشاوران روی زمین مانده است .
مشکل اینست که به علت نبود انتظام درکانون ، شرکتها درظاهر نام مشاورسرمایه گذاری را دارند اما دررقابتی ناسالم و کثیف برای دستیابی به طرح ، به قیمت کیفیت بسیار پایین ، دستمزدهای بسیارکم و متفاوت از ضوابط را برای تهیه طرح به متقاضی پیشنهاد می دهند .
یک مسئله مهم اینست که تاچه اندازه و چنددرصد از مشتریان ما از گواهینامه و مجوزی که داریم تاثیر می پذیرند؟ آیا آنها دنبال صلاحیت هستند یاکیفیت ؟ من معتقدم سطح تاثیرپذیری مجوزی که داریم خیلی کم است .
سطح دانش مشاوران کانون وانجمن پایین و ضعیف است که جادارد افزایش یافته و کالیبره شود .
مابه تعریف و اجرای سطح جدیدی از خدمات در انجمن نیاز داریم تا اعضا با لمس خدمت و منفعت مورد نیاز با یک پیام انجمن در برنامه های انجمن حضورفعال پیداکند .خدماتی مثل توسعه بازار ، آموزش و........ تعریف خدمات جدید انجمن و ارائه راهکار با فراخوان اعضای علاقه مند و ثابت و ایجاد اتاق فکر و برنامه ریزی می تواند صورت گیرد .
غربالگری اعضا درانجمن و کانون خیلی اهمیت دارد .
یادگیری درانجمن بایدبه روز باشد . با رفع شدن بحران ، اطمینان شرکتهای خارجی به مشاوران ایرانی خیلی محدود خواهد بود .
هرعضوی خودش باید کمک کننده باشد .ماحاضریم بخشی از فراخوان ها را در شرکت طلایه داران بازار هدف بعهده بگیریم .
پیشنهادمی کنم در هفته اول اسفند اتاق فکر انجمن جلسه بگذارد .
انجمن باید مرجع سرمایه گذاری شود. انجمن باید اسامی اعضای با صلاحیت خود را منتشر و آنها را معرفی کند . این کار به معنی رتبه بندی نیست .
من با پیشنهاد کمک به کمیسیون استراتژیک انجمن برای تدوین برنامه جدیدآن آمادگی خودرا اعلام می کنم .
آقای مهندس خدابنده لو مدیرعامل شرکت مکانیک سنگ سرانزا:
سئوال من از انجمن اینست : ما اعضای انجمن براساس بستر سازی انجمن چند قراردادتوانستیم با متقاضیان ببندیم ؟ پاسخ هیچ است !
داوری فر عضو هیات مدیره انجمن :
متاسفانه برخی از اعضای رتبه بندی شده کانون قانون رازیرپامی گذارند. حفظ کیفیت طرح ها وظیفه قانون است .
بنظرم می آید نهاد صنفی مثل انجمن می تواند مرکز ائتلاف باشد .
نقطه قوت صنف ما کانون است و شاید یک از دلایل اهمیت کانون روی آوردن بانک ها به بازار کانون است .
مادرانجمن با دید توسعه محور و حفظ نفع عمومی کارکرده ایم وتمام تمرکزمان ارتقا صنف بوده است .