پنل انجمن در همایش کیش اینوکس 2018 با عنوان "نقش تامین مالی جمعی کرادفاندینگ در تامین مالی طرحها و پروژهها" روز جهارشنبه دوم آبان 97 در سالن خوارزمی مرکز همایشهای بینالمللی جزیره کیش با حضور جمع کثیری از فعالان اقتصادی برگزار شد.
در آغاز رئیس هیاتمدیره انجمن و مدیر پنل، تامین سرمایه را موضوع بسیار مهم دانست که در همایشهای جانبی کیش اینوکس 2018 به خوبی توسط شرکتکنندگان رصد و درباره آن بحث شده است. وی در ادامه گفت: تامین مالی جمعی (Crowdfunding) که در کشور ما کمتر شناخته شده است، موضوعی است که از سوی مجله مرموری بر تکنولوژی دانشگاه MIT به عنوان یکی از ده انقلاب متحولکننده جهان شناخته شده و معرفی شده است. این موضوع در ادامه این پانل توسط دو تن از اعضای هیاتمدیره انجمن با زبانی حرفهای تشریح خواهد شد.
آقای دکتر پدیدار با اشاره به اینکه بر پایه گفتگوهای حاشیهای کیش اینوکس انجمن به درستی تصمیم خودبرای کار برروی تامین مالی به روش کرادفاندینگ پی برده است، افزود: در عصر همیاری اجتماعی در سرمایهگذاری یا عصر بانک جمعی امیدوارم به جمعبندی اولیه برسیم و انجمن شرکتهای مشاور سرمایهگذاری و نظارت طرحها بتواند گام مهم و ارزشمندی در بحث تامین مالی برای اعضا و جامعه اقتصادی کشور بردارد.
رئیس پنل در ادامه از آقای مهندس مهدی داوریفر، عضو هیاتمدیره انجمن به عنوان صاحبنظر در این حوزه دعوت کرد تا گزارشی از مطالعات خود در زمینه معرفی روش تامین مالی جمعی (Crowdfunding) را که به منظور ارائه در این پانل تهیه شده است، به حضار ارائه دهد.
آقای مهندس داوریفر در بحث خود به تفصیل به تاریخچه کرادفاندینگ در جهان و چگونگی گردآوری سرمایههای خرد اجتماع و شکلدهی آنها به عنوان یک منبع مالی برای سرمایهگذاری پرداخته و با معرفی روشهای مختلف آن به بیان آمارهای جهانی و روندهای رشدی این روش در جهان اشاره کرد و بحثهایی نیز در زمینه سیستمهای قانونگذاری و ریسکهای مربوط به این روش را بیان کرد.
عضو هیاتمدیره انجمن توانائی جمعآوری سرمایه (در اغلب موارد بدون اعطای بخشهای بزرگ سود سهام) - پخش کردن ریسک – هزینه سرمایه کمتر و سود بیشتر - اعتبارسنجی ، شبکهسازی، جمعسپاری و توسعه کارآفرینی را از مزایای تامین سرمایه به روش کرادفاندینگ عنوان کرد.
سخنران بعدی آقای مهندس کریم، عضو هیاتمدیره انجمن بود که با اشاره به شرکتهای کوچک و متوسط (اسامای) و جایگاه آنها در بحث کراد فاندینگ گفت: با توجه به اینکه مخاطبان این روش به تامین مالی سریع نیاز دارند در واقع کرادفاندینگ نیازمند مدلی چابک خواهد بود.
مهندس کریم با اشاره به دستورالعمل به شدت محدودکننده مصوب اردیبهشت 97 سازمان بورس و اوراق بهادار، ورود این سازمان به مقوله تامین مالی جمعی را به علت سنگینی ساختار سازمانی و رویههای موجود اشتباه دانست و گفت: ورود به بحث اسامایها در صلاحیت سازمان بورس نیست و و بورس با این کار احتمالاً یک فرصت اقتصادی خوب را از کشور میگیرد .
مهندس کریم با اشاره به نقش و وظیفه اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران در موضوع شرکتهای کوچک و متوسط از سازمان بورس خواست که اسامایها را به اتاق بازرگانی و پارلمان بخش خصوصی بسپارد.
آخرین سخنران پنل آقای دکتر زرگریان از شرکت شتابدهنده کارن بود که درباره شرکتهای کوچک و متوسط و نقش موثر آنها در اقتصاد کشورها سخن گفت. وی با ارائه آماری از تعداد اینگونه شرکتها در جهان و از جمله حضور 90درصدی آنها در اقتصاد آسیا گفت: پس از مطرح شدن بحث تحریم و خروج غولهای اقتصادی از کشور، گروهی در این فکر هستند که آنها را به پای میز مذاکره برگردانند که این امر بی فایده است و هیچ تضمینی برای کار آنها وجود ندارد. بنابراین باید اسامایها را تقویت کرد و زیرساختها را برای توانمندی و استمرار کار آنها فراهم آورد.
در انتهای پانل آقای دکتر پدیدار در جمعبندی و پاسخ به سئوالات حضار گفت: از سال گذشته بحث شرکتهای اسامایها را در اتاق به علت مشکلات موجود و خطراتی که نظام تحریم بوجود آورده بود، بدون سر و صدا آغاز کردیم و مطالعات آن را انجام دادهایم. به بورس هم اطلاع دادیم که یک برنامه رقابتپذیری با هدف حذف موانع، بهبود مقررات و رشد مهارتها را در اتاق در دست اقدام داریم. همچنین ایجاد پایگاه رسانهای مشترکی برای اتصال اسامایهای ایرانی و اروپائی را با هدف تسریع همکاری های تجاری و اقتصادی در دست اقدام داریم.